receptet på snickerskakor, måste rekommendera! :)

Fungerar som efterrätt, till kaffe, snacks, på gottebordet eller som lördagsgodis.

1 burk jordnötssmör (ca 350 g)
2 dl sirap
1 dl socker
2 tsk Vanilla
5-6 dl cornflakes, krossade
1 dl kokos
250 g blockchoklad
0,5 msk olja

1. Blanda allt utom cornflakes och kokos i en kastrull.
2. Värm upp på svag värme, och låt ingredienserna smälta ihop.
3. Rör ned krossad cornflakes och kokos.
4. Bred ut "smeten" i en bakplåtspapperklädd form. (Smeten är tjock och formbar, så du behöver inte ha någon speciell storlek på formen.) Det ska vara ca 2-2,5 cm tjockt.
5. Smält blockchokladen i micron. Tillsätt 0,5 msk olja för extra glans och ´smidighett. Rör.
6. Bred ut den smälta chokladen på kaksmeten. Låt stelna något i kyl.
7. Skär kakan i små fyrkantiga bitar, lagom stora att stoppa i munnen. 2x2 cm brukar bli lagom.
8. Förvara i kyl. Ta fram ca 10 min innan servering.

MUMS!!!

Ett extra tips är att "dra" streck med en gaffel eller en sked i chokladen då man brett på den på kakan. Ger extra snygg look!




Kommentarer
Postat av: emma

tack va snällt!!!

2009-12-26 @ 20:07:44
URL: http://emmallainen,blogg.se
Postat av: mallan brallan

hahaha, såjävla söt josse! PUSS PÅ DIG

2009-12-28 @ 20:51:00
Postat av: svar;

haha men emma ville ju haaa, tänkte kanske är fler som vill :D

2009-12-28 @ 22:23:35
Postat av: emma

2009-12-28 @ 22:24:48
Postat av: emma

fan, tröck för fort på förra :p haha

men vanilla, är det vanilj socker eller nå annat? isf vad :p ?

2009-12-28 @ 22:25:40
URL: http://emmallainen.blogg.se/
Postat av: svar;

hahaha de är vaniljsocker, sötnos :)

2009-12-28 @ 22:45:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0